Wil je ook financieel fit worden?

Hoe staat het met jouw financiën? Wil je ook meer inzicht en financiële rust krijgen?

Heb je zorgen over geld of kom je geld tekort? Of heb je iedere maand geld over en wil je weten hoe je dit goed kunt besteden?

Tijdens je leven kunnen allerlei gebeurtenissen invloed hebben op je financiële situatie. Plezierige dingen zoals samenwonen, trouwen, kinderen krijgen, een huis kopen of op wereldreis gaan. Maar ook onverwachte gebeurtenissen zoals ontslag, arbeidsongeschiktheid, ziekte, echtscheiding of overlijden van een naaste.

Daarnaast kun je bekijken of het financieel mogelijk is om eerder met pensioen te gaan. En of jij nu al voldoende pensioen opbouwt om laten een zorgeloos financieel leven te leiden.

Wil jij weten hoe je er financieel voor staat en of een budgetcoach jou kan helpen? Doe de Financiële APK test. Of wil jij gelijk aan de slag met diverse tips en tools voor jouw financiën en pensioen, zodat je meer uit je geld kunt halen? Klik op ga verder om jouw keuze te maken!

Financieel fit, lees hier de tips en adviezen voor financieel inzicht en rust

Tip 1: Bespreek je zorgen met je leidinggevende
Als je niet financieel fit bent en hier zorgen over hebt, is het goed om dit te bespreken met je leidinggevende of met HR. Geef duidelijk aan waar je zorgen over hebt en waar je werkgever jou zou kunnen helpen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt! Er kan bijvoorbeeld budget beschikbaar zijn vanuit je werkgever, zodat jij met iemand in gesprek kunt gaan over jouw financiën.

Tip 2: Haal meer uit je geld met een geldplan
Op de website Startpunt Geldzaken kun je een korte test doen en kijken welk geldplan het beste bij jouw situatie past. De geldplannen helpen jou stap voor stap om je geldzaken in balans te brengen en te houden. Zo kun je meer uit je geld halen.
Je kunt zelf aan de slag met de geldplannen en hier goede tips uithalen, maar je kunt ook dit geldplan gebruiken om in gesprek te gaan met een financieel adviseur.
 

Pensioen

Financieel fit voor de toekomst, hoe zit het met jouw pensioen?
Weet jij hoe het met jouw pensioen is geregeld? Je kunt bij je werkgever vragen hoe dit geregeld is. Daarnaast staan al jouw gegevens in een centraal overzicht, mijn pensioenoverzicht.

Wil jij weten hoe je goed pensioen kunt opbouwen?

In sommige banen of sectoren, wordt er vanuit het Bedrijfspensioenfonds weinig pensioen opgebouwd. Het kan dan interessant zijn om laagdrempelig met iemand in gesprek te gaan over hoe je dit het beste kan aanpakken.

Vroegpensioen

Zou jij wel minder willen werken of eerder willen stoppen met werken? Vaak is er meer mogelijk dan je denkt! Geef dit aan bij je leidginggevende of HR en ga in gesprek met een professional. Zo kun je samen met je werkgever kijken wat er voor jou mogelijk is. En een goed besluit nemen wat bij jou past.

Onder betaalde begeleiding, kun je contact opnemen met organisaties die jou hierbij kunnen helpen.

Betaalde begeleiding en financieel advies

Wil jij jouw financiën bespreken met een professional? En een passend advies die jou helpt bij jouw situatie? Lees er meer over in onderstaande links.