'Ouderdom komt met gebreken'. Of toch niet?

Wist je dat:

  • ongeveer 45% van de medewerkers tussen 50 tot 65 jaar MET fysiek belastend, nu aangeeft niet door te kunnen werken tot de pensioenleeftijd?
  • ongeveer 41% van de medewerkers tussen 50 en 65 jaar ZONDER fysiek werk denkt niet door te kunnen werken tot de pensioenleeftijd?
  • 25% van de 50-plussers verwacht hun baan te verliezen. Er zijn zorgen over het niet meer aansluiten aan de eisen van het werk. Dit betekent minder productiviteit en motivatie, met als gevolg meer ziekteverzuim en alle gevolgen die dat met zich meebrengt.

De vraag is niet of je ouder wordt, maar hoe… Hoe wil jij werken tot je pensioen? Lees hier tips en mogelijkheden.

Zou jij ook wel minder of anders willen werken? Hoe ervaar jij het ouder worden en werken? Hieronder vind je een aantal tips en mogelijkheden, zodat jij tot je pensioen met plezier kunt blijven werken. Bespreek jouw wensen met je leidinggevende of HR. Misschien is er wel meer mogelijk dan je denkt!

Minder werken, zodat je meer vrije tijd hebt

Je vindt werken helemaal niet vervelend en doet dat met plezier, echter wil je je tijd beter verdelen over bijvoorbeeld familie, een dagje extra met de (klein)kinderen of die leuke hobby die je al jaren wilt uitoefenen, maar waar je nooit echt de tijd voor hebt genomen. Een paar uur per week minder werken kunnen je helpen om die wensen waar te maken. Ga in gesprek met je werkgever om mogelijkheden te bespreken om bijv het aantal uren van je dienstverband te verlagen. Dit kan gevolgen hebben voor je financiële situatie als ook je pensioen. Is het voor jou de moeite waard om het uit te zoeken en op basis daarvan een keuze te maken? Een financieel adviseur kan je hierbij helpen. (zie hieronder).

Mag het ook een treetje lager?

Stel, je merkt dat je op je tenen loopt, de werkdruk is hoog, je draagt (te) veel verantwoordelijkheid. Het kost je veel tijd om van werken bij te komen. Wat als je een stapje terug zou doen in (lees: lagere) functie? Een schande of gezichtsverlies? Welnee! Als je daardoor weer werkplezier en meer balans ervaart. Voor sommige werknemers klinkt het als muziek in de oren om juist een stapje terug te doen en op een prettige manier te blijven werken. Een lagere functie betekent al gauw een lager salaris. Wellicht wil de werkgever meedenken in bijvoorbeeld het stapsgewijs afbouwen van het salaris. Informeer bij je werkgever en/of HR wat de mogelijkheden zijn en de mogelijke financiële gevolgen.

Je ervaring en expertise overdragen

Na zoveel jaren werken heb je veel (vak)kennis en (levens)ervaring in huis. Door deze kennis te delen, help je nieuwe collega’s en/of leerlingen om hun doel te bereiken en geeft dit toekomstperspectief voor de organisatie waar je (al zolang bij) werkt. Hoe mooi is dat? Zo kun je je werk misschien makkelijker loslaten, jouw kennis is immers ook bij iemand anders. Ga het gesprek aan met je leidinggevende of HR om te bespreken hoe jullie vorm kunnen geven aan dit meester-gezel model. Jij bent waardevol!

Eerder met (deel)pensioen

Sta je voor de laatste jaren van je loopbaan en denk je erover om nu al wat te minderen met werke? Check bij je werkgever, CAO en/of pensioenfonds welke ouderenregelingen er zijn, wellicht biedt het mogelijkheden om al eerder van (deel)pensioen te kunnen genieten en je tijd beter te verdelen over bijvoorbeeld familie, een dagje extra met de (klein)kinderen of die leuke hobby. Is het voor jou de moeite waard om het uit te zoeken en op basis daarvan een keuze te maken? Een financieel adviseur kan je hierbij helpen. (zie hieronder).

Hoe top werk jij?

Doe jij fysiek werk en wordt het steeds zwaarder? Hoe goed is jouw werkhouding en belasting van je lichaam? Doe de test! Ga naar 'Je wilt fluitend naar je werk' en start 'hoe belastend is jouw werk?'

Pensioen in zicht en nu?

Wanneer je binnenkort stopt met werken, verandert je leven. Je wilt je werk prettig achterlaten en overdragen en je rustig voorbereiden op deze nieuwe fase in je leven. Om je hierbij te helpen, heeft Odyssee diverse artikelen voor jou beschikbaar. Zo kun je je alvast inlezen en zelf nadenken hoe jij je laatste werkfase wilt inrichten. Wat is voor jou belangrijk?

Lees hier alle kennis artikelen van Odyssee over Pensioen in zicht.

 

Hoe werkfit ben jij?

De arbeidsmarkt verandert in snel tempo. Er is niet alleen vraag naar meer medewerkers maar ook kwalitatief goede medewerkers met kennis en ervaring. Bedrijven komen voor een tekort aan medewerkers te staan dat invloed heeft op de groei en productiviteit van bedrijven. De oudere medewerker wordt daardoor belangrijk. De pensioenleeftijd is verhoogd, waardoor iedereen langer aan het werk blijft. Duurzame inzetbaarheid krijgt hierdoor topprioriteit.
Het gaat niet alleen om willen en kunnen doorwerken tot aan de pensioenleeftijd, maar ook om dit zo vitaal en productief mogelijk te doen.